Перекладач

Новини

Теми дослідницьких робіт і проєктів з Астрономії

Гіпотеза апокаліпсису. Глобальні проблеми розвитку людської цивілізації в космічному просторі. Дві хвилини астрономічного щастя. Ігри з часо...

24/03/2022

Астрономія. Розділ 2: "Фізика Сонячної системи"


 Сонячна система величезна за розміром, і ми не могли б пройти все це в своєму житті. У Всесвіті є не тільки наша сонячна система, але й мільйони таких галактик, як наша. Сонячна система належить до галактики, відомої як Чумацький Шлях. Він складається із Сонця та восьми планет з відповідними супутниками. Кілька років тому було вирішено, що Плутон не є частиною планет, оскільки він не відповідає визначенню планети (навколишня дев'ята планета).

Ви хочете глибоко знати Сонячну систему? У цьому дописі ми поговоримо про характеристики, що їх складає та яка його динаміка. Якщо ви хочете про це дізнатися, продовжуйте читати 🙂

Склад Сонячної системи


  • Плутон більше не вважається планетою, Сонячна система складається з Сонця, восьми планет, планетоїда та його супутників. Це не тільки ці тіла, але й астероїди, комети, метеорити, пил і міжпланетний газ.
    В останні роки численними дослідженнями та дослідженнями вдалося виявити деякі планети, що обертаються навколо Сонця. Ці планети були відкриті опосередковано. Тобто в середині розслідування планети були знайдені та діагностовані. Висновки свідчать про те, що жодна із знайдених планет не може прожити розумного життя. Ці планети, далекі від нашої Сонячної системи, називаються екзопланетами.
    Наша Сонячна система розташована на околиці Чумацького Шляху. Ця галактика складається з безлічі рукавів, і ми в одній з них. Рука, де ми знаходимось, називається Рукою Оріона. До центру Чумацького Шляху приблизно 30.000 XNUMX світлових років. Вчені підозрюють, що центр галактики складається з гігантської надмасивної чорної діри. Його називають Стрільцем А.
    До 1980 р. Вважалося, що наша Сонячна система була єдиною із існуючих. Однак деякі зірки можна було знайти порівняно близько і оточити конвертом орбітального матеріалу. Цей матеріал має невизначений розмір і супроводжується іншими небесними об’єктами, такими як коричневі або коричневі карлики. Враховуючи це, вчені вважають, що у Всесвіті повинні існувати численні сонячні системи, подібні до нашої.

  •                   Планети Сонячної системи


  • Розміри планет дуже різноманітні. Лише Юпітер містить більше ніж удвічі більше речовини, ніж всі інші планети разом узяті. Наша Сонячна система виникла внаслідок притягання елементів хмари, що містили всі хімічні елементи, які ми знаємо з таблиці Менделєєва. Атракціон був настільки сильним, що він зруйнувався і всі матеріали розширились. Атоми Гідрогену, злиті в атоми гелію шляхом ядерного синтезу. Так формувалося Сонце.











Немає коментарів:

Дописати коментар

Саме популярне повідомлення